Στο εργαστήριο μας ήρθε η μπαταρία Makita BL1830B Lithium απο δραπανοκατσάβιδο η οποία είχε χάσει την χωρητικότητα της. Για την επισκευή έγινε αντικατάσταση όλων των στοιχείων 18650 με καινούρια μεγαλύτερης χωρητικότητας και η μπαταρία παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, έπειτα απο έλεγχο.

Στο εργαστήριο μας ήρθαν 4 x στροφόμετρα VDO απο ταχύπλοο σκάφος τα οποία είχαν καεί απο λάθος πολικότητα. Για την επισκευή εντοπιστηκαν τα καμένα εξαρτήματα και αντικαταστάθηκαν απο καινούρια. Έπειτα έγινε έλεγχος των οργάνων με γεννήτρια συχνοτήτων και εργαστηριακό τροφοδοτικό. Τέλος παραδόθηκαν πλήρως λειτουργικα στον κάτοχο τους.

 

Στην παρακάτω μπαταρία έγινε πλήρης ανακατασκευή με αντκατάσταση όλων των στοιχείων και αλλαγή του BMS, όπως επίσης και προσθήκη οργάνου μέτρησης της στάθμης της μπαταρίας. Έπειτα η μπαταρία εστάλει στον ιδιοκτήτη της πλήρως λειτουργική και ελεγμένη.

 

By admin / Phone repair / / 0 Comments

Αλλαγή οθόνης σε Samsung Galaxy A22 5G

Στο εργαστήριο μας ήρθε το smartphone Samsung Galaxy A22 5G με σπασμένη την οθόνη. Για την επισκευή έγινε αντικατάσταση της με OEM ανταλλακτικό και παραδόθηκε πλήρως λειτουργικό στον ιδιοκτήτη της.

Το παρακάτω λάπτοπ υπερθερμαίνοταν μετά απο λίγη ώρα χρήσης λόγω του ότι είχε συσσωρευτει σκόνη στην ψύκτρα και τον ανεμιστήρα. Για την επισκευή έγινε εσωτερικός καθαρισμός και αλλαγή της θερμοαγώγιμης πάστας στην ψύκτρα. Η λειτουργία του αποκαταστάθηκε και παραδόθηκε στον κάτοχο του.

Στο εργαστήριο μας έγινε ανακατασκευή μπαταρίας απο θαλάσσιο σκούτερ SUEX 25V/7S8P η οποία αποτελούνταν απο 56 x στοιχεία 18650 τα οποία είχαν φθάσει στο τέλος της ζωής τους. Έπειτα δοκιμάστηκε η λειτουργία της μπαταρίας με το ενσωματωμένο bluetooth.

Στο εργαστήριο μας ήρθε το smartphone Huawei P40 Lite, το οποίο χρειαζόταν αλλαγή οθόνης και μπαταρίας. Προτάθηκε η αλλαγή οθόνης/frame και μπαταρίας (service pack) και εγινε η αντικατάσταση σε μια εργάσιμη ημέρα.

Στο εργαστήριο μας ήρθε η παρακάτω πλακέτα απο κλιματιστικό inverter η οποία είχε φανερά κάποια καμένα εξαρτήματα όπως το STRL472 και μια αντίσταση. Για την επισκευή αντικαταστάθηκαν τα εξαρτήματα αυτά με κανούρια και επίσης εγινε αντικατάσταση των διπλανών πυκνωτών. Η πλακέτα παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Στο εργαστήριο μας ήρθε εξωτερικός δίσκος USB τον οποίο δεν διάβαζε ο υπολογιστής. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην θύρα USB η οποία ήταν σπαμένη εσωτερικά. Για την επισκευή εγινε αντικατάσταση της με καινούριο ανταλλακτικό USB 3.0 10-pin και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.